Vliv minimální mzdy na disponibilní příjmy fyzické osoby - Nesnídalová, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce se zaměřuje na minimální mzdu. Cílem práce je vyhodnocení vlivu růstu minimální mzdy na disponibilní příjmy fyzických osob ze závislé a samostatné výdělečné činnosti od roku 2011 do roku 2019. Následně jsou navrhnuta opatření, která mají pomoci ke snížení odvodů z příjmů fyzických osob, a tím zachování co nejvyššího disponibilního příjmu.
The impact of the minimum wage on the disposable income of individuals
Keywords: minimální mzda; zdanění; disponibilní příjmem; fyzická osoba; minimum wage; disposable income; tax; individuals