Role ženy v náboženském životě jižních Čech konce středověku (šlechtična - měšťanka - kacířka - řeholnice - čerodějnice) - Podaná, Vladimíra (Jihočeská univerzita, 2009)
Předmětem zájmu předkládané bakalářské práce je role ženy v náboženském životě jižních Čech v letech 1400 až 1530. Zaměřuje se především na pět typů žen, a to šlechtičny, měšťanky, kacířky, řeholnice a čarodějnice. Na základě rekonstrukce náboženského života těchto žen se pokouší o nový vhled do náboženských dějin jižních Čech.
Role of woman in religious life of south Bohemia in the end of Middle Ages (noblewoman - burgher - heretic - nun - witch)
Keywords: ženy; women