Výchovně vzdělávací program se zaměřením na zdravý životní styl dětí předškolního a mladšího školního věku realizovaný v Centru ekologické a globální výchovy Cassiopeia - Kurzová, Alena (Jihočeská univerzita, 2009)
V první části práce jsou shromážděné informace o ekologické výchově, z kterých se vycházelo při přípravě výukového programu. Další část pojednává o zdravé výživě a jejích pravidel u dětí a následující kapitola je věnována alternativám běžných produktů a potravin. V praktické části je uveden vytvořený program ''Dobrá svačinka'', který se skládá z teoretické a praktické části. Na závěr jsou presentovány výstupy z výukového programu.
Training Program with a view to a healthy social style (style life) of pre-school children and juniors - realized by Ecological and Global Educational Centrum Cassiopeia
Keywords: ekologická výchova; zdravá výživa; výukový program; předškolní a mladší školní věk