Technologie kompostování ve vacích a vermikompostování. - Mejzlík, Petr (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá technologií kompostování ve vacích a vermikompostováním (výroba biohumusu pomocí žížal). Práce ve svém obsahu využívá dosavadní dostupné poznatky v oblasti kompostování bioodpadů. V úvodní části práce jsou specifikovány zpracovávané odpady, průběh a časová náročnost technologických procesů kompostování. Dále jsou zde popsány vlastnosti a využití výsledného produktu. V následující části je vybrána vhodná technika pro obě metody kompostování. Součástí je porovnání ekonomické náročnosti vstupních nákladů obou posuzovaných technologií kompostování.
The Technology of Ag-bag Composting and Vermicomposting.
Keywords: kompost; bioodpad; vermikompostování; technologie kompostování ve vaku; compost; biowaste; vermicomposting; ag-bag composting