Matematické modelování na buněčné úrovni: enzymatická kinetika, dynamika infekce a farmakologie - Malíková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2019)
Tato práce se zabývá matematickým modelováním vybraných biochemických a biologických procesů na buněčné úrovni. Věnuje se modelování kinetiky enzymatických reakcí, dynamiky virových infekcí a matematickým modelům ve farmakologii. Jedním jejím cílem je představit základní modely v daných oblastech a uvést čtenáře do dané problematiky. Druhým cílem je pak vytvořit a studovat původní model, který popisované oblasti matematického modelování propojí.
Mathematical modelling at the cellular level: enzyme kinetics, infection dynamics and pharmacology