Analýza práce žáků s programem "Obkreslovačka" - Vítková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem této práce je zmapování práce dětí s hrou Obkreslovačka. Zaměřuji se především na strategie řešení úloh, kdy žáci mají obkreslit určitý útvar. Navrhla a popsala jsem tři různé strategie řešení a zabývám se jejich existencí. Součástí této práce je statistické zpracování úspěšnosti žáků při řešení úloh v rámci konkrétních sad i statistika úspěšnosti sad jako takových. Zkoumám také, jak se dětem pracuje s programem, jaké mají potíže, co se jim daří a které úlohy jim dělají největší problém. Soustředím svou pozornost také na rozdíly mezi chlapci a dívkami při používání konkrétních strategií a v úspěšnosti při řešení úloh. Zabývám se vhodností hry Obkreslovačka pro žáky a doporučením této hry pro konkrétní věkovou skupinu. Má práce vychází zčásti z teoretických poznatků, dodaných dat a zčásti z mé vlastní praxe.
The Analysis of the pupils' work with the program "Obkreslovačka"
Keywords: Obkreslovačka; Logo; Imagine; strategie řešení; strategie programátorská; strategie po kroku; strategie zčásti po kroku.; Logo; Imagine; strategies; solving; exercises; suitability; recommending.