Vybraná tvorba Miloše Kratochvíla ve volnočasové výchově ke čtenářství - Milfortová, Natálie (Jihočeská univerzita, 2023)
Cílem bakalářské práce je představení tvorby současného autora knih pro děti a mládež, básníka, prozaika a scénáristy Miloše Kratochvíla a využití vybraných děl ve volnočasové výchově ke čtenářství. Práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část představuje životopis, literární tvorbu autora a získaná ocenění. Dále je zde popsán oblíbený literární žánr autora a jeho specifika, cílová skupina a metody zvolené pro konkrétní práci s textem, které jsou využity v praktické části. Ta obsahuje přípravu a realizaci čtenářských lekcí, na které je vyhotovena sada metodických a pracovních listů, jejich ověření v praxi a reflexe.
Selected Works of Miloš Kratochvíl in Leisure Education for Reading
Keywords: Miloš Kratochvíl; volnočasová výchova; děti mladšího školního věku; metodické a pracovní listy; čtenářské lekce; Miloš Kratochvíl; leisure education; children of younger school age; methodology and worksheets; reading lessons