Týrané, zneužívané a zanedbávané děti jako sociální problém - Kopecká, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2011)
V teoretické rovině budou rozpracovány kapitoly se základními pojmy týkající se vybraného tématu. Budou představena zařízení v České republice pomáhající týraným, zneužívaným a zanedbávaným dětem, a také přístup a role sociálního pracovníka k problematice týraných, zneužívaných a zanedbávaných dětí. V praktické části budou vypsány metodou kazuistiky případy týrání, zneužívání či zanedbávání, které jsem nasbírala v rámci mých absolvovaných praxí. Prostřednictvím tabulky budou vypsány komparace výsledků vypsaných kazuistik.
Battered, Abused and Neglected Children as social problem
Keywords: týrané dítě; zanedbávané dítě; zneužívané dítě; role sociálního pracovníka; kazuistika; battered child; abused child; neglect child; role of social worker; case reports