Lyrika Antonína Klášterského v kontextu lumírovské generace - Davidová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce se bude zabývat interpretací lyriky Antonína Klášterského na základě jeho vybraných textů. Pokusí se stanovit vývojové místo básníka v rámci lumírovské generace a také specifikovat poměr Antonína Klášterského jako epigona k Jaroslavu Vrchlickému. Součástí práce bude také analýza výrazových prostředků, tj. poetiky Antonína Klášterského. Cílem bude také zhodnotit dosavadní stav poznání o básníkovi v odborné literatuře, tj. zachytit jeho recepční ohlas v české literární historiografii.
Lyrics of Antonín Klášterský in the context of the Lumír´s generation
Keywords: Antonín Klášterský; lyrika; lumírovci; Sny a toulky; Cestou podle moře; Pražské motivy; Antonín Klášterský; lyrics; lumír´s generation; Sny a toulky; Cestou podle moře; Pražské motivy