Dodavatelský řetězec pro stavební firmu - Mazanec, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato diplomová práce se zabývá využitím logistiky ve stavební firmě Baracom a.s. Snaží se popsat, ve kterých oblastech stavebnictví lze logistiku využít. Důraz je kladen na dodavatelský řetězec a řízení celého projektu od prvopočátku po předání zákazníkovi. Konkrétní projekt výstavby bytových domů je analyzován od nákupu pozemku po dokončené stavby. Je zde popsán např. výběr dodavatelů, tvorba a dodržování harmonogramů{&x2026;} Bylo analyzováno hodnocení dodavatelů ve firmě a zkoumány toky materiálů na stavbě. Byly prezentovány výhody dřevostaveb. Snahou bylo vysvětlit výhody nízko-energetických staveb a jejich potenciál do budoucna.
Supply chain for the construction company
Keywords: Logistika; stavebnictví; stavitelství; dodavatelský řetězec; hodnocení dodavatelů; výhody dřevostaveb; realizace zakázek; dodavatelé; harmonogramy; materiálový tok; Logistics; civil engineering; architecture; supply chain; supplier evaluation; low-energy constructions´ benefits; suppliers; schedules; flow of material