Motivační systém v daném podniku - Fáberová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2010)
Tématem bakalářské práce je motivační systém v daném podniku. Hlavním cílem této odborné práce je popsat a rozebrat současný motivační systém pracovníků v podmínkách nadnárodní společnosti a navrhnout kroky, které by vedly k jeho zlepšení. Dále potom zjistit a stručně představit současný stav motivačního programu, ověřit formou dotazníkového šetření, do jaké míry je stávající motivační systém pro zaměstnance důležitý a zda jsou všechny motivační faktory zahrnuty (do dotazníkového šetření byli zahrnuti zaměstnanci působící na adminstrativních pozicích). V neposlední řadě na základě informací získaných z dotazníkového šetření navrhout, jakým způsobem je možné zvýšit úroveň pracovní motivovanost zaměstnanců. Informace pro zpracování první ? teoretické části ? byly čerpány z dostupných zdrojů, které se tématem motivace a stimulace pracovního jednání zabývají. Podklady pro zpracování druhé ? praktické části ? byly především získány z dotazníkového šetření týkající se pracovní spokojenosti a motivace zaměstnanců. Na základě výsledků dotazníkového šetření byly identifikovány oblasti, se kterými nejsou zaměstnanci spokojeni a navrhnout možná řešení, která by mohla vést ke zlepšení či odstranění těchto nedostatků. Cílem uvedených návrhů je motivace zaměstnanců k vyšší výkonnosti a v žádném případě by tato doporučení neměla vést ke zvyšování nákladů na zaměstnance bez reakce v oblasti produktivity práce.
Motivational system of a particular company
Keywords: Motivace; motivační systémy; stimulace; hodnocení; odměňování; Motivation; motivational systems; stimulation; evaluation; remuneration