Kuželosečky jako množiny bodů dané vlastnosti - Schwarzová, Eva (Jihočeská univerzita, 2018)
Množiny bodů dané vlastnosti patří ke standartnímu učivu matematiky na základních, středních a vysokých školách. Jako množina bodů často vychází kružnice nebo její část, můžeme se též setkat s výskytem ostatních kuželoseček. Předmětem diplomové práce jsou množiny bodů dané vlastnosti, které jsou vytvořeny kuželosečkami. Práce vychází ze základního kurzu geometrie na Pedagogické fakultě, který se zabývá základními vlastnostmi kuželoseček. K určování množin bodů dané vlastnosti je využit dynamický software GeoGebra, kde s pomocí Množiny bodů bude hledaná množina vykreslena. Další postup spočívá ve zdůvodnění, o jakou kuželosečku se jedná.
Conics as loci of points