Dramatická výchova jako cesta k rozvoji osobnosti - Rejšilová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2019)
Cílem bakalářské práce je přiblížení dramatické výchovy jakožto možnosti rozvoje dítěte předškolního věku. V teoretické části jsem se zabývala její charakteristikou, dále pak jejími metodami, principy, cíli a oblastmi rozvoje předškolního dítěte. V praktické části bylo realizováno sedm lekcí na zájmovém dramatickém kroužku v mateřské škole, které byly evaluovány prostřednictvím pozorování a rozhovorů s dětmi. Zároveň proběhlo dotazníkové šetření vypovídající o míře a způsobu využití dramatické výchovy v mateřských školách.
Drama education as a way to develop personality
Keywords: dramatická výchova; metody; předškolní dítě; hra; osobnost; drama education; methods; preschool child; play; personality