Podniková kultura vybraných firem v mezinárodním prostředí - Rešlová, Martina (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem diplomové práce je specifikace podnikové kultury vybraných firem v mezinárodním prostředí a jejich vzájemné porovnání. Pro zkoumání firemní kultury byly vybrány menší hotely, kdy jeden se nachází v České republice a druhý ve Španělsku. Dále byl vybrán mezinárodní hotelový řetězec, který má své zastoupení v obou zmíněných zemích. Pro zkoumání podnikové kultury byl použit dotazník VSM 94 a "Test barevně sémantického diferenciálu" (TBSD). Ze získaných výsledků bylo možné nalézt rozdíly v podnikové kultuře vybraných menších hotelů i článků hotelového řetězce a následně byla navrhnuta opatření vedoucí ke zlepšení pracovního prostředí v organizacích.
Corporate culture of chosen companies in the international environment
Keywords: podniková kultura; pracovní prostředí; mezinárodní srovnání; corporate culture; work place; international environment