Historie základní školy v Boršově nad Vltavou - Poříčí v letech 1900-1950 - Fučíková, Veronika (Jihočeská univerzita, 2021)
Práce se zabývá historií základní školy v Boršově nad Vltavou-Poříčí v letech 1900-1950. Po úvodu následuje první kapitola, která popisuje historii obce Boršova nad Vltavou, spolu s historií školy od jejího založení až do roku 1900. Další kapitoly jsou zaměřeny na určité období, a to následovně: historie školy od roku 1900-1914, historie školy v období 1. světové války, historie školy od roku 1918-1938, historie školy v období nacistické okupace a historie školy v poválečném období do počátků komunistické diktatury. Hlavní kapitoly obsahují ještě podkapitoly, ve kterých je popsán vývoj základní školy v Boršově nad Vltavou-Poříčí a důležité události, slavnosti a zajímavosti, které školu doprovázely. Poslední částí práce je závěr.
History of the primary school in Boršov nad Vltavou - Poříčí in the years 1900-1950
Keywords: škola; Boršov; Poříčí; historie; školní rok; děti; žáci; school; Boršov; Poříčí; history; school year; children; pupils