Srovnání podmínek při poskytování hypotečních úvěrů u jednotlivých hypotečních bank v České republice - Grycová, Jana (Jihočeská univerzita, 2012)
Cílem této bakalářské práce je porovnat podmínky poskytování hypotečních úvěrů u tří komerčních bank v České republice. Pro porovnání byly vybrány následující bankovní instituce: Komerční banka, a. s., Raiffeisenbank, a. s. a Československá obchodní banka, a. s. Srovnání bylo provedeno nejprve na vybraných kritériích, které nám ukázali, jak se liší jednotlivé nabídky bank. Dále bylo porovnání provedeno na třech modelových příkladech. Vybrané banky sestavily orientační nabídky hypotečních úvěrů pro zvolené údaje. Na základě těchto nabídek bylo pomocí tabulek a grafů sestaveno porovnání a vybrána nejvýhodnější banka z pohledu klienta.
A comparison of condition for the providing of building loans at different mortgage banks within the Czech Republic
Keywords: úvěry; hypoteční úvěry; výstavba; rekonstrukce a koupě nemovitosti; loans; mortgage loans; construction; reconstruction and purchase of property