Systém řízení, financování a kontroly Základní a Mateřské školy Kolín - Pánek, Adam (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce je na téma '' Systém řízení, financování a kontroly Základní školy a Mateřské školy. Zaměřuje se na popis součastného řízení, kontroly a financování. S důrazem na způsob financování a jeho vývoj. V teoretické části diplomové práci byl popsán systém formování a fungování neziskových organizací v hluboké minulosti až po součastnou. V praktická část se zabývá sestavením, rozborem a vyhodnocením Závazných rozpočtu 2008, 2009 Základní školy a Mateřské školy Kolín s cílem zjistit zda je stávající systém dostačující pro bezproblémové fungovaní tohoto zařízení.
Management system, financing and auditig of The Primary school and Nursery school Kolín
Keywords: Nezisková organizace; speciální škola; normativ; rozpočet.; NON-PROFIT MAKING ORGANISATION; SPECIAL SCHOOL; NORMATIVE; BUDGET.