Inspirace landartem ve volnočasových aktivitách - Filipová, Pavla (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá uměním landartu a uplatněním jeho prvků v práci s dětmi ve volném čase. Mým cílem je v praxi ověřit a dokázat, že do volnočasových činnos-tí pro děti lze vnést prvky landartu. Teoretická část charakterizuje výchovu ve volném čase převážně ve vztahu k estetickým zájmovým činnostem a cílovou skupinu dětí v období pubescence. Popisuje samotný landart, jeho historii a nejvýznamnější zástupce. Dále se sou-středí na propojení landartu a pedagogiky volného času. Praktická část popisuje zrealizovanou akci, která byla landartem inspirovaná. Je zde zaznamenána její motivační část, průběh i zhodnocení.
Land Art Inspiration in the Leisure Time Activities
Keywords: volný čas; pubescent; výchova; hra; umění; landart; příroda; akce; leisure time; pubescent; education; game; landart; nature; action