Analýza způsobů pořízení dlouhodobého majetku se zaměřením na leasing - Kalbáčová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato diplomová práce je zaměřena na analýzu způsobů pořízení dlouhodobého majetku se zaměřením na leasing. Cílem je zhodnotit pořízení dlouhodobého majetku formou leasingu v porovnání s alternativními formami ve společnosti Servistrade s. r. o. z hlediska poskytovatele finančních zdrojů. V teoretické části je popsán dlouhodobý majetek, jeho členění, leasing, alternativní formy pořízení majetku a jejich srovnání. Praktická část začíná charakteristikou podniku Servistrade s. r. o. Analýza je provedena na základě skutečně předložených dat od společnosti. Firma může na pořízení dlouhodobého majetku poskytnout leasing, splátkový prodej nebo úvěr. Vyhodnocení nejvhodnější varianty pořízení majetku (z hlediska poskytovatele Servistrade) bylo provedeno z pohledu cash flow, daně z příjmů a z pohledu DPH. Vyhodnocení bylo provedeno i z pohledu nájemce MMC Pardubice s. r. o.
The Analysis of Longterm Assets Acquisition with a Focus on Leasing.
Keywords: Dlouhodobý majetek; leasing; splátkový prodej; úvěr; daň z příjmů; daň z přidané hodnoty; cash flow; fixed assets; leasing; installment sale; bank loan; income tax; value added tax; cash flow