Rozvoj hudebnosti pomocí hry na akordeon - Musilová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce je zaměřena na rozvoj hudebnosti předškolních dětí s využitím hry na akordeon. Představuje hudební nástroj akordeon, popisuje hudební vývoj dítěte předškolního věku, zmiňuje hudební rozvoj v mateřské škole a nejčastěji využívané hudební činnosti v mateřské škole. Významnou část bakalářské práce tvoří konkrétní hudební činnosti. Při těchto hudebních činnostech je využita hra na akordeon. Cílem bakalářské práce je seznámení s hudebním nástrojem akordeon a představení konkrétních hudebních činností, zaměřených na hudební rozvoj dětí předškolního věku.
Developing musicality through accordion playing
Keywords: akordeon; historie akordeonu; hudební činnosti; hudební vývoj; hudebnost; accordion; history of accordion; musical activities; musical development; musicality