Podnikový zisk a faktory jeho růstu - Švejdová, Klára (Jihočeská univerzita, 2008)
Bakalářská práce je zaměřena na podnikový zisk a faktory jeho růstu ve zvoleném podniku z Jihočeského kraje. Teoretická část práce obsahuje shrnutí teoretických poznatků o zisku, jeho hlavních funkcí a užití v podniku. Jsou zde vysvětleny používané pojmy a vymezena konstrukce a interpretace jednotlivých ukazatelů. V podmínkách konkrétní společnosti s ručením omezeným byl analyzován vývoj hospodářského výsledku (zisku) za období tří let a provedeno hodnocení vývoje společnosti na základě rozkladu Du Pont, s cílem odhalit vazby mezi hodnotami jednotlivých ukazatelů, které působí na změnu hodnoty ukazatele rentability. Na základě provedené analýzy byla zhodnocena finanční situace podniku a předložen návrh opatření pro zefektivnění hospodaření podniku.
Company profit and the factors influencing its growth
Keywords: Čistý zisk; rentabilita; zadluženost; rozklad Du Pont.; Net profit; profitability; company indebtedness; analysis Du Pont.