Rozptyl cenové nabídky pozemků ve zvolené oblasti - Koubová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce řeší v území obce s rozšířenou působností Trhové Sviny aktuální rozsah nabídkových cen stavebnich pozemků, atraktivitu dílčích lokalit, preference kupujících a v neposlední řadě, jakými faktory jsou ceny nejvíce ovlivňovány. Základem pro vyhodnocení je databáze cen nabízených pozemků v oblasti od ledna roku 2018 do dubna roku 2020. Analýza trhu je součástí prace a obsahuje základní vlastnosti obcí, které umožnily jejich segmentaci a vyhodnocení výsledků.
Dispersion of the price offer of land in the selected area
Keywords: Oceňování nemovitostí; analýza trhu nemovitostí; stavební pozemek; Trhové Sviny; tržní hodnota; cena zjištěná; cenová mapa; Valuation estate; analysis of the estate market; structural land; Trhové Sviny; market value; price map