Testament a inventář Johany Trčkové z Lípy - Kozáková, Karolína (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce s názvem Testament a inventář Johany Trčkové z Lípy se zabývá především testamentární praxí a dalšími kroky, které této praxi předcházely, či následovaly, jako bylo například sepsání inventáře. V práci byla také nastíněna pozice ženy ve společnosti, v manželství, ale také v majetkovém právu. Dále byla stručně popsána genealogie rodu Trčků z Lípy. Součástí bakalářské práce je také edice dvou výše zmíněných dokumentů, které jsou uloženy v Archivu Národního muzea v Praze.
Testament and inventory of Johana Trčková z Lípy
Keywords: Testament; inventář; Trčkové z Lípy; Tastament; inventory; Trčka z Lípy