Poruchy chování u dětí a podíl nefunkčnosti rodiny na nich - Schejbalová, Olga (Jihočeská univerzita, 2009)
Ve své diplomové práci se zabývám problematickým rodinným prostředím a jeho podílem na antisociálním chování dětí. Obsah práce je zde předkládán jako přehledová studie spíše z pohledu blízkých oborů - psychologie a psychiatrie. Samotná diplomová práce je rozdělena na část teoretickou a část výzkumnou. Teoretická část je věnována problematice výchovy a rodinného prostředí u nás. Zabývá se různými typy rodin, rizikovými faktory výchovy dětí a jejími následky. Dále je zde zahrnut přehled poruch chování. Analýza dat získaných ve výzkumné části poskytuje informace o rozdílnosti chování a postojů dětí z nefunkčních rodin a rodin funkčních. Praktická část také obsahuje stanovení cílů a hypotéz, charakteristikou souboru, použité metody sběru dat a rozbor získaných informací.
The Relationship between Conduct Disorders in Children and Dysfunctional Family