Švédská rodinná politika - Straková, Adéla (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce se zabývá švédskou rodinnou politikou. První část bude zaměřena na vymezení rodinné politiky a obecné vysvětlení pojmů souvisejících s rodinnou politikou, které poskytují teoretický podklad pro další části práce. Tato část bude dále zaměřena na historii a model švédské rodinné politiky. Druhá část bakalářské práce se bude věnovat popisu rodinné politiky ve Švédsku. Cílem je přiblížit model švédské rodinné politiky. Druhá část je teoretickým podkladem pro závěrečnou část bakalářské práce. Závěrečná část je zaměřena na opatření, kterými by se Česká republika mohla od švédského modelu inspirovat.
Swedish family policy
Keywords: rodinná politika; rodina; Švédsko; Česká republika; přídavky; family policy; family; Sweden; Czech Republic; allowances