Využití finančních podpor v regionálním rozvoji Jihlavska - Vaňková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem bakalářské práce je analyzovat využití finančních podpor v regionálním rozvoji Jihlavska a to z pohledu čerpání finančních zdrojů z EU za předchozí programovací období 2004 - 2006 a doplnit ho o právě probíhající programovací období 2007 - 2013.
Utilisation of financial support for regional development in the region of Jihlava.
Keywords: APZ {\dots} Aktivní politika zaměstnanosti ČR {\dots} Česká republika EAGGF {\dots} Evropský zemědělský podpůrný a záruční fond EQUAL {\dots} Program pro rozvoj lidských zdrojů a potírání jakékoli diskriminace na trhu práce ERDF {\dots} Evropský fond regionálního rozvoje ESF {\dots} Evropský sociální fond EU {\dots} Evropská unie EUR/O {\dots} Evropská měnová jednotka FIFG {\dots} Finanční nástroj pro podporu rybolovu FS {\dots} Fond soudržnosti HDP {\dots} Hrubý domácí produkt HNP {\dots} Hrubý národní produkt HSS {\dots} Hospodářská a sociální soudržnost ICT {\dots} Informační a komunikační technologie INTERREG III {\dots} Program přeshraniční spolupráce mezi regiony IPRM {\dots} Integrovaný plán rozvoje města ISPA {\dots} Nástroj předvstupních strukturálních politik JPD {\dots} Jednotný programový dokument JV {\dots} Jihovýchod LAU {\dots} Místní administrativní jednotky LEADER + {\dots} Program pro podporu rozvoje venkovských území s dominantní zemědělskou prvovýrobou MPSV {\dots} Ministerstvo práce a sociálních věcí NRP {\dots} Národní rozvojový plán NUTS {\dots} La Nomenclature des Unités Territoriales Statistiques Územní statistické jednotky OP {\dots} Operační program OP RLZ {\dots} Operační program Rozvoje lidských zdrojů OPLZZ {\dots} Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost OSVČ {\dots} Osoba samostatně výdělečně činná PHARE {\dots} Polsko a Maďarsko: pomoc hospodářské restrukturalizaci PR {\dots} Plán rozvoje ROP {\dots} Regionální operační program RPS {\dots} Rámec podpory Společenství SAPARD {\dots} Speciální program pro předvstupní pomoc v oblasti zemědělství a rozvoje venkova SF {\dots} Strukturální fondy SOZS {\dots} Strategické obecné zásady Společenství SROP {\dots} Společný regionální operační program SWOT {\dots} Analýza silných a slabých stránek; příležitostí a hrozeb URBAN II {\dots} Program pro podporu hospodářské a sociální obnovy měst; Rural development; grant; Programme of rural areas; Programme of the development of economically teak and structurally disabled regions; Financial support for the development of The Region of Highland.