Předškolní dítě a jeho zvládání životních rolí - Schönbeková, Iva (Jihočeská univerzita, 2014)
Ve své bakalářské práci se zaměřuji především na životní role předškolních dětí a naplňování jejich životních potřeb. Práce se skládá ze dvou částí teoretické a praktické. V teoretické části si klade za cíl nabídnout konkrétnější podobu dětských rolí v současné moderní společnosti, zabývá se problematikou rodiny a dalších socializačních činitelů, které mají význam při utváření dětské osobnosti. Získané teoretické poznatky jsou pak využity v části praktické, která se zejména za pomoci dlouhodobého pozorování a řízeného rozhovoru snaží popsat, jak se promítá naplňování/nenaplňování životních potřeb dětí do jejich chování.
A child in a preschool age and its managing roles of the life.
Keywords: Mateřská škola; předškolní dítě; rodina; sociální role; vztahy.; Nursery school; pre-school child; family; social roles; relationship.