Spotřební úvěr - Puklická, Ivana (Jihočeská univerzita, 2014)
V literární rešerši je věnována pozornost zákonům souvisejícím se spotřebitelským úvěrem. Kapitola osobní a rodinné finance se věnuje správnému řízení svých osobních financí. Poslední kapitola literární rešerše podrobně popisuje spotřebitele v úpadku. Cílem této diplomové práce bylo vyhodnotit podmínky poskytování spotřebních úvěrů klientům a možnosti klientů, jak postupovat v případě problémů s jejich nesplácením. Pro vyhodnocení podmínek poskytování spotřebních úvěrů byly zvoleny tři banky a tři nebankovní instituce. Pro praktickou část diplomové práce byl dále sestaven dotazník. Po vyhodnocení dotazníku jsou prezentovány zjištěné statistiky získané z různých zdrojů. Dále jsou v práci návrhy možností v případě problémů s jejich nesplácením. Práce je doplněna o řešení sporu mezi dlužníkem a poskytovatelem spotřebitelského úvěru. Poslední kapitola se věnuje vyhodnocení rozdílů mezi nabídkou spotřebitelského úvěru od ČSOB, a. s. v České republice a na Slovensku.
Consumption credit
Keywords: spotřební úvěr; finanční gramotnost; úpadek spotřebitele; consumption credit; financial literacy; consumption bankruptcy