Program obnovy sídla Lhenice - Podlahová, Petra (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se věnuje rozvoji venkova, konkrétně Programu obnovy venkovského sídla Lhenice. Je založena na shromažďování námětů od místních obyvatel (přímé dotazování), místních expertů (řízené rozhovory), z územně rozvojových a lokálně rozvojových materiálů vztahujících se k obci a sídlu a na terénním průzkumu sídla a jeho okolí. Tyto náměty jsou pak využity pro navrhované aktivity Programu obnovy Lhenic ? na podporu kultury, osvěty, spolkové činnosti a sociální práce, podporu infrastruktury sídla, podporu údržby komunálních prostor, podporu podnikání, podporu spolupráce obce Lhenice s dalšími obcemi a podporu údržby obecních a památkově chráněných staveb. Na začátku mé práce je kapitola charakterizující geografické prostředí řešeného území a kapitola věnující se literatuře spojené s řešeným tématem.
Recovery program for the territory Lhenice
Keywords: Program obnovy; sídlo Lhenice (jižní Čechy); venkovské sídlo; místní obyvatelé; rozvoj venkova; dotazníkové šetření; Recovery program; seat Lhenice (South Bohemia); rural seat; local residents; rural development; a questionnaire survey