Osud K. H. Franka po skončení druhé světové války - Mužík, Lukáš (Jihočeská univerzita, 2016)
Kvalifikační práce se věnuje životu Karla Hermanna Franka, někdejšího státního tajemníka v Protektorátu Čechy a Morava, až do jeho zatčení dne 9. května 1945. Zřetel je brán zejména na jeho politickou kariéru. Následně je podrobně popsáno jeho zadržení společně s jeho osudem až do popravy vykonané o rok později. Zkoumané období rok trvajícího věznění bylo podrobeno rovněž reflexi československého i německého tisku. Ten byl využit nejen k potvrzení či vyvrácení informací odborné literatury, ale rovněž k pochopení skutečnosti, jak noviny vnímaly Frankovu osobu a jak velkou pozornost mu věnovaly.
The life of K. H. Frank after the end of World War II
Keywords: Československo 1918-1939; Protektorát Čechy a Morava 1939-1945; nacionální socialista; Karl Hermann Frank 1898-1946; státní tajemník; státní ministr pro Čechy a Moravu; soudní proces na Pankráci 1946; reflexe tisku; Czechoslovakia 1918-1939; Protectorate of Bohemia and Moravia 1939-1945; national socialist; Karl Hermann Frank 1898-1946; Secretary of State; Minister of State for Bohemia and Moravia; trial in Pankrác 1946; reflection by press