Modulární systém s jednočipovým mikroprocesorem Atmel AVR pro měření při hrách v přírodě - Kroupa, Bohumil (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato diplomová práce se zabývá návrhem, konstrukcí a programováním univerzálního modulárního systému časomíry pro sportovní hry dětí v přírodě. Základem systému jsou jednočipové mikrokontroléry AVR Atmel ATmega 32 a ATmega 328. Přenos dat mezi moduly je realizován pomocí bezdrátového sériového portu HC-12. Systém je použitelný pro více druhů soutěží s různými typy čidel pro měření času a není závislý na nepřetržité dodávce elektrické energie.
Modular system with single-chip Atmel AVR microprocessor for measuring at outdoor competitions
Keywords: Měření času při soutěžích v přírodě; bezdrátový sériový port; AVR Atmel ATmega 32; ATmega 328; BasCom; KiCad; Microsoft Visual Studio.; Time measuring at the competitions in nature; wireless serial port; Atmel AVR ATmega 32; ATmega 328; BasCom; KiCad; Microsoft Visual Studio.