Energetická spotřeba domácností v závislosti na příjmové kategorii - Horká, Dominika (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem bakalářské práce je porovnání energetické spotřeby domácností v závislosti na příjmové kategorii. Posuzuje shodu spotřeby dopravy v dvou vybraných zemích. Bakalářská práce je zaměřena na ověření platnosti Kuznetsovy křivky, která popisuje vztah mezi kvalitou životního prostředí a změnou příjmů. Tvrzení se ověřují analýzou makroekonomické výkonnosti, příjmů a životního prostředí České republiky a Německa a také dotazníkovým šetřením o energetické spotřebě domácností projektu GILDED.
Energy consumption of households depending on the income category
Keywords: Energetická spotřeba; domácnosti; příjmy; doprava; Kuznetsova křivka; životní prostředí; Energy consumption; households; incomes; transport; Kuznets curve; environment