Neruda jako čtenář (ve svých dopisech) - Novosadová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2023)
Předmětem bakalářské práce je rešerše korespondence Jana Nerudy s cílem dokumentovat spisovatelův zájem o soudobou, zvláště zahraniční literaturu. Práce má přiblížit autory a díla, která Nerudu ze čtenářského hlediska zaujala. Dále zkoumá, jakým způsobem autor tato díla hodnotil a v jakých kontextech o nich uvažoval. Výsledkem by měl být detailnější vhled do Nerudovy představy literárnosti.
Neruda as a reader (in his letters)
Keywords: Neruda; dopisy; korespondence; cizojazyční autoři; literatura; literární dílo; Neruda; letters; correspondence; foreign authors; literature; literary work