Čtenářské deníky pro 9. třídu k tématu druhé světové války v současné české literatuře - Dušková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2018)
Diplomová práce se zabývá vytvořením pracovních listů a konceptů čtenářských deníků pro žáky deváté třídy základní školy. Pracovní listy i koncepty jsou shodně orientované na téma druhé světové války v současné české literatuře. Konkrétně jsou založeny na dílech Jozova Hanule, Peníze od Hitlera a Zvuk slunečních hodin. Vytvořené přípravy na vyučování cílí na potřeby pedagogů, kterým se nedostává čtenářský materiál ze současné české literatury v soudobých čítankách pro základní školy.
Ninth class reading diaries on topic of Word War II in current Czech literature
Keywords: současná česká literatura; druhá světová válka; restituce majetku; čtenářský deník; pracovní listy; 9. třída základní školy; current Czech literature; World War II; reading diaries; worksheets; 9th grade pupils of elementary school