Analýza obranných herních činností jednotlivce u hráčů české reprezentace na MS v ledním hokeji 2016 - Mareš, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této bakalářské práce bylo analyzovat obranné herní činnosti jednotlivce u české reprezentace v ledním hokeji na MS 2016. Výzkum byl prováděn na 20-ti hráčích reprezentace České republiky, kteří se zúčastnili MS 2016. Jednalo se o hráče v poli. Brankáře jsme do sledovaného souboru nezařadili, protože se nikdy neúčastní těchto činností. Průměrný věk souboru je 26,7 let, průměrná tělesná výška 182,3 cm a průměrná tělesná hmotnost 84,1 kg. Teoretická část se zabývá charakteristikou ledního hokeje, historií, pravidly a systematikou. Samotná analýza se zabývá zkoumáním osmi utkání, sedm v základní skupině a jedno v play-off. Následně došlo k porovnání získaných dat. Z výsledků práce jsou patrné rozdíly mezi jednotlivými obrannými činnostmi. Nejčastěji využívaná obranná herní činnost jednotlivce je odebírání kotouče, která se vyskytuje prakticky neustále, průměrně 54x za zápas. Činnost, která českým hokejistům dělala problém po celý turnaj, je obsazování hráče bez kotouče. Průměrně na zápas, se naši hokejisté dostali do záporných čísel a to -1.
Individuals Defensive Game Activities Analysis at Czech Players at the IIHF World Hockey Championship 2016
Keywords: lední hokej; obranná herní činnost jednotlivce; analýza; systematika; videozáznam; ice hockey; defensive playing activities; analysis; systematics; video