Technologie pěstování Leuzey saflorové (Leuzea carthamoides DC.) a využití produktu. - Fejo, Eva (Jihočeská univerzita, 2019)
Maralí kořen neboli parcha saflorová je velice nenáročná rostlina z oblasti Asie, okolí Sibiře. Má specifickou podobu připomínající bodlák. Je velice odolná vůči vnějším vlivům a díky svému výskytu má i velké využití. Její účinky byly známy již v historii a využívány hlavně v původní oblasti. K nám se rozšířila poměrně nedávno a dosud není tolik známá, přestože má pozitivní vliv na hojení po nemocích, nervový systém a sexuální apetit.
Technology for growing Leuzey Saflor (Leuzea Carthamoids DC) and its application
Keywords: parcha saflorová; maralí kořen; Sibiř; využití; libido; nervový systém; parcha saflorova; maralí kořen; root; Sibir; usage; utilization; libido; central nervous systém