Derivatization study of selected steroid compounds - Hehenberger, Anna (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem bakalářské práce byla optimalizace podmínek enolizace-silylace tří vybraných steroidních hormonů testováním účinnosti dostupných derivatizačních činidel, vlivu délky reakce a teploty na výtěžnost reakce, a stanovení stability derivátů v závislosti na způsobu skladování derivatizovaných vzorků.
Derivatization study of selected steroid compounds
Keywords: steroidní hormony; derivatizace; enolizace-silylace; optimalizace derivatizace; steroid hormones; derivatization; enolisation-silylation; optimization of derivatization