Hodnocení a klasifikace ve výuce na 1. stupni ZŠ - Doulová, Jana (Jihočeská univerzita, 2007)
Diplomová práce se zabývá hodnocením žáků prvního stupně jako takovým a mohla by přinést některé dílčí aktuální poznatky o způsobech hodnocení a klasifikace. V teoretické části jsem vymezila pomocí odborné literatury pojmy hodnocení a klasifikace.Dále vysvětlila význam hodnocení na 1. stupni ZŠ, jeho funkce a typy. V praktické části jde především o sběr zkušeností učitelů 1. stupně ZŠ s různými formami hodnocení.
Assessment and classification at primary school
Keywords: školní hodnocení; klasifikace; slovní hodnocení; hodnotící metody; school assessment; classification; verbal assessment; assessment methods