Využití vhodného biotopu v okolí školy k výuce základů ekologie - projekt - Komárková, Petra (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá využitím lučního biotopu pro výuku ekologie na základních školách. Práce obsahuje průzkum vybrané lokality z hlediska živočišných a rostlinných druhů. Dále obsahuje rozbor vybraných učebnic přírodopisu pro 6. a 7. ročník základní školy včetně jeho vyhodnocení a vlastní výukový projekt. Tento projekt je hlavním cílem bakalářské práce a slouží k ověření a upevnění probíraného učiva žáků 7. Ročníku ZŠ. Žáci v rámci projektu pracují v terénu, na vybrané lokalitě. Pomocí pracovních listů a zvolených her s ekologickou tématikou si ověřují získané znalosti zábavnou formou učení.
The use of suitable biotope for teaching fundamentals of ecology - project
Keywords: ekologie; luční biotop; louka; učebnice; ekologické hry; pracovní list; ekology; meadow biotope; meadow; textbooks; environmental games; worksheet