Kulturní cestovní ruch ve zvolené oblasti - Jihlava - Neckářová, Alice (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem diplomové práce je vymezit kulturní cestovní ruch v České republice a analyzovat kulturní cestovní ruch v Jihlavě a navrhnout opatření ke kvalitativnímu zlepšení kulturního cestovního ruchu v oblasti. Zpracování práce předcházelo shromáždění a studium dostupných informací z knih, odborných publikací, propagačních materiálů, internetových stránek a jiných přístupných informací o dané problematice z této oblasti. Primární informace byly získány na základě vlastního terénního šetření, které bylo prováděno v průběhu roku 2008 formou fotodokumentace objektů a zjišťování stavu a přístupnosti objektů, v návaznosti na to bylo realizováno dotazníkové šetření, které probíhalo formou předtištěného dotazníku a řízených rozhovorů. V rámci šetření byla identifikována některá slabá místa a navržena opatření pro jejich odstranění. Dále byl vytvořen prospekt pro konkrétní kulturní akci, jedná se o prospekt ‚Horácké Vánoce'.
Cultural tourism in a selected region - Jihlava
Keywords: cestovní ruch; kulturní cestovní ruch; kulturní dědictví; destinační management a marketing; kulturní atraktivity; destinace cestovního ruchu; tourism; cultural tourism; cultural heritage; destination management and marketing; culture monuments; tourism destination