Stravovacích návyky z hlediska fylogeneze Homo sapiens sapiens. - Holá, Marcela (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce se na základě syntézy odborné literatury pokouší vytvořit přehled vývoje stravovacích návyků předků současného člověka, počínaje nejstarším známým zástupcem hominidní linie - druhem Ardipithecus ramidus až po neolitického Homo sapiens a ukázat souvislosti mezi měnícím se potravním spektrem a fylogenetickým vývojem našeho druhu.
The dietary habits in terms of phylogenies of Homo sapiens sapiens
Keywords: evoluce člověka; strava; Australopithecus; Homo; potravní adaptace; human evolution; diet; Australopithecus; Homo; dietary adaptations