Imunolokalizace trávicích peptidáz v nymfách klíštěte Ixodes ricinus v průběhu sání na hostiteli a během přeměny na dospělce - Schrenková, Jana (Jihočeská univerzita, 2011)
Morfologické změny ve struktuře střev nymf Ixodes ricinus v průběhu sání a metamorfózy na dospělce studované pomocí světelného mikroskopu. K lokalizaci trávicích peptidáz (katepsin B a katepsin L)bylo využito metody nepřímé imunofluorescence.
Immunolocalization of the digestive peptidases in the nymf of the hard tick Ixodes ricinus during feeding and throughout metamorphosis
Keywords: klíště; Ixodes ricinus; nymfy klíštěte; katepsin L; katepsin B; tick; Ixodes ricinus; nymph of tick; cathepsin L; cathepsin B