Rurální turismus - případová studie obce Holubov - Holý, Pavel (Jihočeská univerzita, 2015)
Hlavním cílem této diplomové práce bylo porovnání názorů a očekávání místních obyvatel s turisty včetně zhodnocení vlivu turismu na přírodu. V teoretické části jsou vymezeny pojmy týkající se problematiky cestovního ruchu a jeho vlivu na přírodu. Součástí praktické části je i popis vybrané lokality obec Holubov, ležící v Jihočeském kraji. Praktická část dále porovnává data získaná dotazníkovým šetřením provedeným v roce 2013 a 2015. Na základě tohoto výzkumu byly zjištěny názory a postoje místních obyvatel a turistů.
Rural tourism - case study of Holubov village
Keywords: venkov; cestovní ruch; venkovská turistika; dotazníkové šetření; Jihočeský kraj; Holubov; country side; tourism; rural tourism; survey; Southbohemia region; Holubov village