Kriminalita mládeže na území zalidněných sídlištních aglomerací - Větrovec, Pavel (Jihočeská univerzita, 2010)
Ve své bakalářské práci se zabývám problematikou kriminality mládeže v zalidněných sídlištních aglomeracích a nejen v této lokalitě. Ve své práci uvádím pohled na vývoj patologických jevů po roce 1989. Dále jsou v práci sepsány možné příčiny, které vedou ke kriminalitě mládeže a popisuji zde stav konkrétní vybrané sídlištní lokality. Jako zdroj informací jsem zvolil odbornou literaturu, statistické údaje a rozhovor s matkou delikventa. Součástí mé práce je výzkum, ke sběru dat jsem použil dotazníkovou metodu. Cílem mé práce je vytvořit ucelenou studii o páchání trestné činnosti ve vztahu k sídlištní problematice.
Juvenile delinquecy populated residential areas
Keywords: kriminalita; mládež; delikvence; prevence