Vytvoření počítačového modelu simulujícího namáhání materiálu tahem - Kortan, Miloš (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá tvorbou počítačového modelu simulujícího namáhání materiálu tahem. V úvodní části této práce je detailně vysvětleno, co jsou to tech-nické materiály, jaké jsou fyzikální, mechanické a technologické vlastnosti. V další části jsou popsány zkoušky materiálů, a to jaké existují, jak se provádí a k čemu slouží. Předposlední část práce je zaměřena na program Solidworks. Je zde krok po kroku vysvětlena tvorba zkušebních těles, a následná simulace namáhání materiálu v tahu. V poslední části této práce je popsáno experimentální ověření zkoušky ta-hem. Jsou zde uvedena všechna data, grafy a jejich vyhodnocení.
Creation of a computer model simulating the tensile stress of the material
Keywords: Technické materiály; zkouška tahem; Solidworks; Engineering materials; tensile testing; Solidworks