Agresivita dětí a mládeže mladšího školního věku - Ruibarová, Soňa (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se zabývá problematikou agrese a agresivity dětí mladšího školního věku. Teoretická část je zaměřena na vymezení základních pojmů a charakteristiku agrese a agresivity. Konkrétně se zaměřuje na projevy agrese a faktory ovlivňující agresivitu a konečně na prevenci a nápravu této problematiky. Praktická část analyzuje výskyt agrese mezi žáky 4. a 5. ročníků. Cílem práce bylo, na kolik děti mladšího školního věku vnímají tuto problematiku a na kolik jsou schopny jí usměrňovat.
Aggressiveness of childern at lower primary school
Keywords: agrese; agresivita; projevy; vlivy; prevence; aggression; aggressiveness; exhibition; influence; prevention