Vliv požárů na psamofilní vegetaci jihovýchodní Moravy - Šímová, Štěpánka (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato práce zkoumá vliv jednorázového vypalování na psamofilní vegetaci vátých písků. Na dvou experimentech - hodnocení rozsáhléno neúmyslného požáru a řízeného vypalování v různou roční dobu je zkoumáno, jak oheň ovlivňuje druhovou bohatost a další charakteristiky psamofilního společenstva vyšších rostlin na jihovýchodní Moravě.
The influence of fire on psammophilous vegetation in south-eastern Moravia
Keywords: oheň; vypalování; váté písky; psamofilní vegetace; jihovýchodní Morava; Bzenec; fire; burning; sand dunes; psammophilous vegetation; east-southern Moravia; Bzenec