Prachatické radniční budovy (č.p. 1 a 2-3) - Staňková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá analýzou obou prachatických radničních budov. Nejprve je představena Stará radnice. Autorka se zaměřuje na okolnosti jejího vzniku a především na výzdobu hlavního průčelí. Patřičná pozornost je kladena také na dosud známé i nově objevené grafické předlohy, podle kterých byly motivy na radnici vytvořeny. Není opomenuta také kapitola týkající se možného autora stavby. Následně se Barbora Staňková zaměřuje na Novou radnici, podává její popis a objasňuje duplicitu radničních budov. Práci uzavírá srovnáním obou staveb.
Town halls in Prachatice
Keywords: prachatice; radnice; Stará radnice; Nová radnice; renesance; výzdoba; fasáda; grafické předlohy; prachatice; town halls; old town hall; new town hall; renaissance; decoration; facade; graphic model