Projektové řízení a strategické plánovaní ve vybraných krajích - Polánková, Oksana (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato diplomová práce je součástí projektu s názvem Vybrané aspekty managementu sociální práce (registrační číslo GAJU 052/2019/S). Diplomová práce pojednává o problematice projektového řízení a strategického plánování v organizacích, které poskytují sociální služby. Cílem práce je popsání vybraných aspektů projektového řízení a strategického plánování. Práce je členěna do několika částí. Teoretická část obsahuje informace a poznatky, popsané v odborných zdrojích knižní i elektronické podoby. Informace se zaměřují na sociální práci a sociální služby, zřizovatele sociálních služeb a financování sociálních služeb. Následně na popsaní a definici hlavních témat práce, kterými jsou strategické řízení, strategické plánování a projektové řízení. Praktická část je koncipována formou kvantitativního výzkumu, který slouží k naplnění hlavního cíle práce. Za použití schématu QUAN-qual (The QUAN-Qual Model) a pomocí Chí kvadrát testu dobré shody - X 2 a znaménkového schématu s hladinou významnosti = 0,05, 0,01 a 0,001, byly stanoveny tyto hypotézy: H1: Existuje souvislost mezi zdroji financování organizace a projektovým řízením. A H2: Existuje souvislost mezi hodnocením významu strategického plánu pro rozvoj organizace a vybranými aspekty strategického plánování. Výsledkem a přínosem mé diplomové práce jsou dílčí části celkových výsledků projektu GAJU s názvem Vybrané aspekty managementu sociální práce (registrační číslo GAJU 052/2019/S). Získaná data, která popisují vybrané aspekty managmentu, budou sloužit jako podnět pro další rozšiřující výzkumy, eventuálně pro vytvoření návrhu na zlepšení řízení, organizace v sociální oblasti.
Project management and strategic planning in selected regions
Keywords: Projektové řízení; management; sociální služby; organizace poskytující sociální služby; strategický management; strategické plánování.; Project management; management; social services; organizations providing social services; strategic planning; financial planning.