Improvizované pomůcky a výuka fyziky na ZŠ - Kozelková, Libuše (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato diplomová práce pojednává o začlenění fyziky do výuky na ZŠ. Upozorňuje na důležitost provádění pokusů v tomto předmětu. Zabývá se rolí improvizovaných pomůcek ve výuce fyziky naZŠ a jejich aktivním využíváním žáky. Zkoumá a porovnává prospěšnost aktivního zapojení žáků ve výuce pro jejich motivaci a lepší pochopení a zapamatování učiva.
Improvised equipment and teaching physics at basic schools
Keywords: výuka fyziky; pomůcky ve výuce; fyzikální pokusy; aktivní učení žáků; physics education; aids in teaching physics experiments; active learning pupils